Hoe een elektrische koeriersdienst impact kan hebben - E-koeriers

De transport- en logistieke sector ontwikkelt zich snel en heeft de normen van het wegvervoer volledig herschreven. De laatste tijd besteden steeds meer bedrijven aandacht aan welke voertuigen ze gebruiken voor bezorging en hoe ze hun efficiëntie kunnen verbeteren.

Elektrische voertuigen hebben het productieproces van auto’s veranderd en is een schone en efficiënte oplossing die een revolutie teweeg zal brengen in de logistieke sector. Naast dat de toegankelijkheid van elektrische auto’s is toegenomen, hebben ze ook de distributie van vele bedrijven aanzienlijk beïnvloed. In dit bericht wordt ook ingegaan op de impact van elektrische auto’s op de logistieke sector en de voordelen van elektrische voertuigen in het goederenvervoer.

Hoe gebruikt de logistieke sector elektrische voertuigen?

Veel logistieke bedrijven vertrouwen consequent op voertuigen met een interne verbrandingsmotor als primaire keuze voor hun bestelwagens en vrachtwagens. Deze voertuigen stoten echter meer koolstofdioxide uit in de atmosfeer, verminderen de luchtkwaliteit aanzienlijk en zijn veel duurder in onderhoud.

Bedrijven zetten elektrische voertuigen in tijdens leveringen. Elektrische voertuigen zijn een winstgevende investering gebleken nu de logistieke sector en elektrische mobiliteit steeds meer met elkaar verweven raken. Overheidssubsidies en verschillende economische factoren hebben er sterk toe bijgedragen dat bedrijven duurzame voertuigen gebruiken om vracht, goederen en pakketten te vervoeren.

Logistiek Elektrische voertuigen zijn veelzijdig en geschikt voor diverse soorten goederenvervoer en verpakking. Elektrische auto’s hebben de afgelopen kilometers bewezen ongelooflijk efficiënt te zijn dankzij hun hoge wendbaarheid en kleine ecologische voetafdruk. Ze bevorderen ook vervuilingsvrij verkeer, verminderen de CO2-uitstoot aanzienlijk en zijn waardevol in compacte stadscentra, stedelijke ruimtes en binnenruimtes.

Bovendien hebben elektrische auto’s de mogelijkheid om aanzienlijke toegevoegde waarde te creëren voor bedrijven, door voortdurende besparingen in gebruik en onderhoud aan te moedigen, de efficiëntie van wegbezorgdiensten te verbeteren en een kans te bieden om een servicemerk op te bouwen. Omdat veel logistieke bedrijven streven naar efficiëntere, effectievere en betrouwbaardere bezorgdiensten, hebben ze de voordelen ontdekt van elektrische voertuigen als een innovatieve en duurzame langetermijninvestering.

De toekomst van elektrische voertuigen

De beslissing van verschillende autobedrijven om over te schakelen van benzine- en dieselvoertuigen naar elektrische voertuigen heeft een aanzienlijke impact gehad op de toeleveringsketen. Hoe zullen elektrische auto’s het supply chain-spel blijven veranderen? Wacht maar af.

1. Elektrische koeriersdienst

De overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische auto’s is een belangrijke stap voorwaarts. In veel delen van de wereld gaan we in de toekomst naar koolstofneutraliteit, de impact van een elektrische koeriersdienst op leveringen in de toeleveringsketen zal in de loop van de tijd steeds groener worden. In het tijdperk van elektrisch vervoer zullen benzine- en dieselvoertuigen uiteindelijk irrelevant worden, en het aanpassen aan groenere trends zal nog belangrijker worden om relevant te blijven. Het uiteindelijke succes van de auto-industrie hangt af van een succesvolle regionale toeleveringsketen. De zakelijke markt heeft de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt richting een elektronische toekomst. Experts voorspellen dat elektrische auto’s de auto-industrie zullen transformeren en positieve relaties tussen leveranciers zullen creëren. Het kopen en gebruiken van elektrische auto’s komt ook ten goede aan de lokale productie, waardoor meer banen worden gecreëerd en behouden.

2. Verplichtingen in het verschiet

Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen hebben veel landen overwogen om over te stappen op toeleveringsketens voor elektrische voertuigen. Landen met belangrijke wereldmarkten, zoals Engeland en China, adopteren elektrische auto’s als een energiezuinigere manier van transport en bezorging over de weg. Het aandeel van elektrische voertuigen in de automobielmarkt blijft groeien naarmate de productiefaciliteiten over de hele wereld uitbreiden. Een groeiend aantal staten in de Verenigde Staten promoot elektrische auto’s als de optimale manier van transport om toenemende vervuiling te voorkomen in stedelijke gemeenschappen die worden blootgesteld aan buitensporige kooldioxide-emissies.

3. Meer opties voor stroomvoorziening circulatie

elektrische auto’s gebruiken een elektromotor die een batterij nodig heeft in plaats van de motor te laten draaien en vertrouwt op technologisch geavanceerde halfgeleiders, sensoren en andere elektronische componenten. Om batterijen voor elektrische voertuigen te produceren, moeten fabrikanten grondstoffen zoals lithium, nikkel, kobalt, koper, aluminium, mangaan en grafiet testen en verfijnen. Vanaf 2021 worden ook nieuwe composietmaterialen geïntroduceerd, die het mogelijk maken om lichtere voertuigen te produceren en zo het aanbod aan batterijen voor elektrische auto’s uit te breiden.

Wat zijn de algemene voordelen van elektrische auto’s?

Met de opkomst van elektrische voertuigen zijn steeds meer bedrijven zich bewust van de vele voordelen van transport en pakketten.

Zuinig

Het brandstofverbruik van een elektrische koeriersdienst is aanzienlijk lager in vergelijking met ICE-voertuigen. Met lagere energiekosten per kilometer zijn elektrische auto’s veel zuiniger dan traditionele benzine- of dieselauto’s. Laadstations bieden ook een kosteneffectieve manier om te tanken. De elektrische auto’s bieden ook aanzienlijk lagere onderhouds- en bedrijfskosten dankzij radicaal eenvoudigere mechanische systemen die weinig regelmatig onderhoud vergen, zoals geen dure olieverversingen. Omdat elektrische auto’s een versnellingsbak met één versnelling en regeneratieve remmen hebben, verminderen ze de slijtage van het remsysteem van het voertuig aanzienlijk. Elektrische auto’s zijn ongeëvenaard in vermogen en economische waarde.

Efficiëntie van een elektrische koeriersdienst

Elektrische auto’s zijn ook ongelooflijk efficiënt in termen van energie, koppel en prestaties. Elektrische auto’s zetten meer dan 77% van de elektriciteit van het elektriciteitsnet om in aandrijfkracht, terwijl traditionele ICE-voertuigen slechts 12-30% van de energie uit benzine omzetten. Bovendien verbruiken elektrische auto’s minder energie in druk stadsverkeer. Omdat ze geen uitlaat hebben, lopen ze soepel en stil, waardoor zowel luchtvervuiling als geluidsoverlast wordt verminderd. De hoge prestaties en het comfort van elektrische auto’s maken ze tot een zeer aantrekkelijke keuze voor prioritaire koeriersdiensten.

Ecologische

elektrische auto’s hebben ook belangrijke milieuvoordelen dankzij het gebruik van hernieuwbare energie. Elektrische auto’s produceren geen uitstoot, verminderen de concentratie van koolstofdioxide in de atmosfeer en verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. De ecologische voetafdruk van de productie van elektrische auto’s neemt elk jaar af, omdat fabrikanten de voorkeur geven aan elektriciteit uit kern-, waterkracht-, zonne- of windenergiecentrales, die geen luchtvervuiling veroorzaken.

Elektrische auto’s zijn een geweldige manier om de vervuiling van wegen te verminderen en uw bedrijf te helpen betere resultaten te behalen.

Strategie voor elektrische voertuigen door E-koeriers

Steeds meer logistieke bedrijven gebruiken elektrische voertuigen als een groenere en meer kosteneffectieve bezorgmethode voor online aankopen. E-koeriers heeft ook aanzienlijke inspanningen geleverd om ICE’s uit te faseren en de vele voordelen van elektrische voertuigen te benutten om ons transportnetwerk te optimaliseren.

Focus op de toekomst

E-koeriers heeft innovaties op het gebied van een elektrische koeriersdienst omarmd in het licht van enorme veranderingen in de branche en veranderende klantverwachtingen. Door elektrische koerierswagens aan ons wagenpark (Zoals de  Citroën ëJumpy) toe te voegen, vergroten we bewust onze bijdrage aan een duurzamere toekomst voor transport en koeriersdiensten. 

Neem contact op met koeriersdienst E-koeriers voor innovatieve bezorgoplossingen

E-koeriers biedt een betrouwbare koeriersdienst aan in Rotterdam, maar zijn ook zeker in te schakelen voor de gehele Benelux. Wanneer u belangrijke producten dezelfde dag moet verzenden en verwerken kan E-koeriers uw ecologisch en snel helpen.

Neem contact met ons op om een levertijd in te plannen of vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Duurzame koerier nodig?

Bel of mail E-koeriers om uw zending te laten bezorgen. Onze koeriersdiesnt is 7 dagen per week bereikbaar. Heeft het geen haast? Dan kunt u ons ook een e-mail sturen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!