10 Redenen om koeriersdiensten te gebruiken - E-koeriers

In de snelle wereld van vandaag, waar snelheid  het allerbelangrijkste is, voldoet een conventionele bezorgdienst niet altijd aan zijn werk. Koeriersdiensten kunnen ingrijpen en een veel snellere en betrouwbaardere oplossing bieden dan ouderwetse “post” of andere tragere bezorgopties die drie tot vijf dagen in beslag nemen.

Koeriersdiensten zijn meestal particulier bedrijven die gespecialiseerd zijn in het op korte termijn huis-aan-huis ophalen en bezorgen van pakketten. Voorbeelden van bedrijven en organisaties die afhankelijk zijn van koeriers zijn klinieken en ziekenhuizen om medische monsters te vervoeren, advocatenkantoren om belangrijke juridische documenten te verzenden en autoleveranciers die onderdelen onmiddellijk moeten leveren om aan de eisen van de klant te voldoen.

Waarom koeriersdiensten gebruiken? 

Er zijn veel redenen om gebruik te maken van een koeriersdienst:

1. Snelheid

Het inhuren van een koerier is vaak de snelste manier een je pakket van punt A naar B te krijgen. Dit proces bespaart kostbare tijd en geeft uw bedrijf een concurrentievoordeel. Voor dringende medische benodigdheden kan een koeriersdienst zelfs levens redden.

2. Geplande leveringen 

Heb je ooit de vervelende ervaring gehad dat je niet weet wanneer de chauffeur een belangrijk pakket komt ophalen of brengen? Een lokale koeriersdienst biedt de flexibiliteit om specifieke ophaal- en bezorgtijden in te plannen door specifieke routes te definiëren. Dit is ideaal voor bedrijven die herhaaldelijk op hetzelfde tijdstip naar dezelfde locaties verzenden. Nooit meer over de vloer lopen of uit het raam  kijken naar FedEx of UPS Inc. en maak je geen zorgen of het pakket je klant op tijd zal bereiken. Veel vervoerders kunnen zelfs schema’s instellen met off-hours, weekend- en vakantiediensten.

3. Koeriersdiensten bieden betrouwbare service 

Aangezien de meeste koeriersdiensten lokaal of regionaal zijn, kunt u er zeker van zijn dat het een betrouwbaar bedrijf is. Koeriers kennen het gebied meestal goed en begrijpen de unieke verzendbehoeften van uw bedrijf of organisatie. Als er  een probleem is met de levering, kunt u contact opnemen met iemand in uw omgeving die het probleem snel kan oplossen. Dit kan niet altijd gezegd worden van de grotere binnenlandse en internationale pakketaanbieders.

4. Beveiliging 

Koeriers bieden een directe bezorgservice die de kans verkleint dat een waardevol item verloren gaat tijdens het transport. Minder stappen in het verzendproces verminderen ook het risico op schade aan gevoelige goederen door overmatige behandeling. Aangezien de meeste koeriers een kleine, betrouwbare klantenkring bedienen, is hun reputatie in het lokale bedrijfsleven belangrijk. U kunt er zeker van zijn dat uw koerier de strengste  beveiligingsmaatregelen zal nemen om uw waardevolle pakketten te beschermen.

5. Kostenbesparingen 

Bent u de buitensporige prijzen van de grote distributiebedrijven beu? Koeriers kunnen een goedkopere optie bieden. Omdat deze kleine bedrijven lagere bedrijfskosten hebben, kunnen ze uw artikelen vaak goedkoper verzenden. U profiteert ook van een samenwerking met een lokaal bedrijf dat flexibelere prijzen kan bieden om aan uw individuele behoeften te voldoen. De betrouwbaarheid van een lokale koerier helpt u te voorkomen dat u omzet misloopt door een slechte bezorgservice.

6. Minder beperkingen op verpakking en type

Wilt u te grote of ongebruikelijk gevormde artikelen verzenden? Hoewel veel grote koeriersbedrijven kunnen weigeren deze pakketten te bezorgen, vormen ze meestal geen probleem voor een lokale koeriersdienst. Velen zijn gespecialiseerd in het afhandelen van niet-standaard pakketten die geen deel uitmaken van de activiteiten van andere bedrijven. Ze weten hoe ze deze goederen veilig moeten behandelen en zorgen ervoor dat ze op tijd en heel aankomen.

7. Maakt middelen vrij 

Een ander voordeel van koeriersdiensten is dat ze bedrijven in staat stellen zich te concentreren op waar ze goed in zijn: hun bedrijf runnen. Een externe koerier fungeert als een verlengstuk van uw bedrijf en neemt de last van uw schouders en stelt u in staat meer van uw personeel aan andere taken te wijden. Het uitbesteden van het leveringsproces aan een expert kan ook de efficiëntie verhogen en de operationele kosten verlagen. Uw klanten zullen de professionaliteit van een toegewijde koeriersdienst waarderen.

8. Beschikbaarheid van ondersteunende diensten 

Veel koeriersdiensten zijn full-service transportbedrijven die uw bedrijf ook op andere manieren kunnen ondersteunen. Sommige bieden logistieke oplossingen die waarde toevoegen aan uw distributienetwerk. Ze kunnen ook magazijnfaciliteiten bieden om uw goederen te behandelen en op te slaan. Het combineren van deze diensten in één entiteit levert gemak en kostenbesparingen op en kan de  efficiëntie van uw bedrijfsvoering verhogen.

9. Beperkte aansprakelijkheid 

Een gerenommeerde koeriersdienst heeft een verzekering om u te beschermen als uw goederen beschadigd raken tijdens het transport. Het niet gebruiken van uw eigen chauffeurs of het onderhouden van uw wagenpark vermindert ook uw aansprakelijkheid

10. Verhoogde klantloyaliteit

Uw klanten zullen profiteren van de combinatie van tijdige leveringen, professionele afhandeling, lagere verzendkosten en betrouwbaardere service die u kunt bieden door gebruik te maken van een koeriersdienst. Deze verhoogde tevredenheid kan de loyaliteit vergroten en u in staat stellen meer zaken te behouden. U kunt ook een concurrentievoordeel behalen waarmee u meer klanten kunt aantrekken en uw bedrijf kunt laten groeien.

Koeriersdienst nodig?

Bel of mail E-koeriers om uw zending te laten bezorgen. Onze koeriersdiesnt is 7 dagen per week bereikbaar. Heeft het geen haast? Dan kunt u ons ook een e-mail sturen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!